Спецможливості
Новини

На Черкащині зібрали вже близько 28 тисяч тонн плодово-ягідної продукції

16:00 • Сьогодні
68
На Черкащині зібрали вже близько 28 тисяч тонн плодово-ягідної продукції фото, ілюстрація
Цього сезону аграрії Черкащини вже зібрали близько 28 тисяч тонн плодово-ягідної продукції. Роботи зі збору пізніх сортів зерняткових та горіхоплідних культур тривають. Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Черкаської ОВА, пише propozitsiya.com.
 
Загалом урожай збирають на площі 5,5 тисяч гектарів плодово-ягідних насаджень, з яких найбільше займають яблуневі сади — 1,4 тисячі гектарів, що становить 25% від усієї площі.
 
Вирощуванням плодів та ягід в області займаються понад 50 сільськогосподарських та фермерських господарств. 
 
Також варто нагадати, що місцеві аграрії залучили майже 21 мільйон гривень грантових коштів для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

Інтерв'ю
Максим Тарапата
Україна є лідером з експорту олії в світі. Один з перспективних ринків для української олії - КНР, на якому інтерес до соняшниковій олії постійно зростає. Які складнощі очікують українських імпортерів, розповів Максим Тарапата, генеральний... Подробнее
Серед аграріїв ходять чутки про можливе банкрутство деяких крупних дилерів ЗЗР. У зв’язку з цим як дистрибутори, так і покупці ЗЗР усе частіше замислюються над тим, що далі буде з ринком пестицидів, як він працюватиме, як зміниться правила... Подробнее

1
0