Спецможливості
Новини

Новий міністр агрополітики окреслив головні завдання агросектору

06.09.2024
221
Новий міністр агрополітики окреслив головні завдання агросектору фото, ілюстрація
Головними завданнями аграрного сектору є формування глибинної переробки, нарощування виробництва сировини для неї, розширення географії експорту агропродукції та продовольча безпека, заявив ще до призначення його міністром аграрної політики і продовольства Віталій Коваль на засіданні парламенту в четвер.
 
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на interfax.
 
«Як кандидат на посаду міністра аграрної політики та продовольства гарантую, що аграрний сектор – це буде сектор глибинної переробки, і українська земля буде фундаментом для того, щоб ми на ній вирощували продукцію, продукцію переробляли, експортували в максимальну кількість країн, гарантували продовольчу безпеку, і аграрний комплекс став по-справжньому агроіндустріальним», – сказав він.
 
Коваль закликав народних депутатів підтримувати всі ініціативи, спрямовані на трансформацію України в агроіндустріальну країну, щоб "аграрій України" звучало гордо в усьому світі". Серед найбільших викликів, які стоять перед агросектором, він назвав забезпечення валютної виручки, зростання агроекономіки та відновлення довіри аграріїв до влади.
 
«Програми, які ми з вами затвердили, ми маємо наповнити не тільки бюджетними коштами, а й коштами наших партнерів для того, щоб продукція була конкурентною, і ми могли на всіх континентах гарантувати продовольчу безпеку», – наголосив Коваль.
Він пообіцяв відновити суб'єктність Мінагрополітики, щоб АПК був драйвером розвитку всієї економіки, особливо в суміжних галузях машинобудування та галузях, які дадуть змогу зробити імпортозаміщення.
 
Коваль наголосив, що приділить особливу увагу сектору тваринництва.
 
Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер призначила міністром аграрної політики і продовольства ексголову Фонду державного майна Віталія Коваля. Його кандидатуру підтримав 251 народний депутат. До цього, з 9 вересня 2019 року, він очолював Рівненську облдержадміністрацію, а з 24 лютого 2022 року керував Рівненською обласною військовою адміністрацією.
Ключові слова: завдання агросектору

Інтерв'ю
Володимир Сисоєнко — засновник, керівник компанії «Нор-Ест Агро»
Від успішного менеджера до засновника бізнесу. Володимир Сисоєнко — засновник, керівник компанії «Нор-Ест Агро» разом із норвезьким інвестором створив команду однодумців, які цінують та люблять сільське господарство. Компанія є надійним... Подробнее
Традиційним джерелом байпасного крохмалю в раціонах корів є зерно кукурудзи. Його особливістю є те, що він не ферментується у рубці і стає доступним вже у тонкому відділі кишечника. Це допомагає збільшити надходження глюкози у кров’яне... Подробнее

1
0