Спецможливості
Новини

В супермаркетах Нідерландів з’явиться новий сорт савойської капусти

12.10.2024
192
В супермаркетах Нідерландів з’явиться новий сорт савойської капусти фото, ілюстрація

Цієї осені в Нідерландах на полицях супермаркетів вперше з'явиться савойська гостра капуста. Її постачатиме компанія The Greenery у співпраці з виробником AS de Boer та селекційною компанією Bejo.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на fruitnet.

За словами Йоріса де Боера, який вирощує цю капусту, її унікальна форма, м'який солодкуватий смак та хрусткість роблять її перспективним продуктом на ринку.

«Коли я вперше побачив савойську гостру капусту, вона одразу нагадала мені чері-томати: новий продукт на основі вже існуючого, але з ще кращими смаковими якостями», – зазначає фермер.

Де Боур також додає, що традиційна гостра капуста залишається ідеальною для салатів завдяки ніжній текстурі та солодкому смаку. 

«Савойську гостру капусту можна також використовувати для приготування у вокі або запікання, що надає стравам особливого хрумкого акценту», – каже він. 

Рууд де Вріс, менеджер категорії овочів у Jumbo, наголошує на важливості інновацій у секторі свіжих продуктів.

«Ми завжди шукаємо нові рішення для овочевого асортименту. Відкритий ґрунт зазвичай асоціюється з традиційними продуктами, але тут ми бачимо великі можливості», – пояснює він.

Катінка Бейл, маркетолог продуктів The Greenery, впевнена, що савойська гостра капуста знайде свого споживача, особливо серед молоді.

«Рослинна їжа зараз на піку популярності, і ця капуста добре відповідає на запит споживачів щодо швидкого приготування», – каже вона.

Інтерв'ю
Rebiyar1
Сьогодні наш співрозмовник — Антуан Ребійар, бізнес-директор New Holland Agriculture в Україні, Молдові, країнах Балтії та Фінляндії. Він живе та працює в Україні вже понад чотири роки, втім, для
Федір Шумейко, головний інженер ФГ «Агро Хорс»
Коротка дискова борона Heliodor 9 від LEMKEN – найлегша дискова борона в продуктовій лінійці компанії. Діаметром дисків цього агрегату становить 510 мм. Серед особливостей агрегату слід відмітити його маневреність, технологічність та... Подробнее

1
0