Спецможливості
Новини

2016-й - рекордсмен по корпоративним дефолтам за останні 3 роки

19.12.2016
1158
2016-й - рекордсмен по корпоративним дефолтам за останні 3 роки фото, ілюстрація
Найбільша частка корпоративних дефолтів за останні три роки пов'язана з сільським господарством і переробкою, хоча це найбільш зростаюча галузь. Причина цих дефолтів - поведінка акціонерів компаній

Найбільша частка корпоративних дефолтів за останні три роки пов'язана з сільським господарством і переробкою, хоча це найбільш зростаюча галузь. Причина цих дефолтів - поведінка акціонерів компаній. Про це розповів epravda.com.uа начальник департаменту середніх корпоративних клієнтів Укрсоцбанку Андрій Путивськ, пише propozitsiya.com.

У той же час, учасники фінансового ринку відзначають, що сільське господарство залишається для них пріоритетним напрямком.

За словами голови правління банку "Кредит-Дніпро" Олени Малинської, галузь АПК залишається прибутковою, незважаючи на гучні дефолти, як сталося з компаніями "Мрія" або "Креатив".

"Ця галузь не так схильна до довгострокових криз. Сільське господарство - один із драйверів зростання ВВП", - зазначила директор з корпоративного кредитування "Альфа банку (Україна)" Тетяна Тамаш.

У структурі кредитного портфеля ТАСкомбанк, за словами заступника голови правління установи Івана Альмяшева, компанії АПК займають 22%.

В Ощадбанку кредити АПК займають 3% портфеля, компанії харчової промисловості - 13%.

За даними НБУ, найбільше кредитів у 2016 р. банки видали підприємствам оптової і роздрібної торгівлі, компаніям з ремонту автотранспорту, переробної промисловості та сфери з операціями з нерухомістю.

З 2016 р. серед топ-200 позичальників - "Миронівський хлібопродукт" (кредитується в ING Bank).

Восени 2014 р. серед топ-200 найбільших позичальників в банківській системі були Одеський олійно-жировий комбінат, МБК "Агротехніка".

Загальні активи всіх банків на 1 листопада 2016 р. перевищували 1,301 трлн грн. Це майже стільки ж, як і два роки тому. Тоді сумарні активи банківської системи становили 1,31 трлн грн. При перерахунку в долари девальвація гривні з 12,95 грн за дол. восени 2014 р до. 25,5 грн за дол. восени 2016 р. привела до подвійного падіння номінальних показників фінансової системи.

Ключові слова: АПК, кредитування, банк

Інтерв'ю
Враховуючи насиченість ринку сучасною багатофункціональною технікою, завоювати позиції лідера продажів доволі не просто. Пропонований продукт чи послуга повинні мати власні унікальні технічні рішення, що робить їх особливим та затребуваним... Подробнее
FAO не тільки переймається питанням, як нагодувати людство, а й намагається спрогнозувати прийдешнє АПК. Яким буде сільське господарство через 10 років, розповідає експерт FAO, українець Андрій Ярмак.

1
0