Спецможливості
Новини

62% українців проти ринку землі, — соцопитування КМІС

27.02.2020
1113
62% українців проти ринку землі, — соцопитування КМІС фото, ілюстрація

62% українців виступають проти введення ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 21-25 лютого 2020 року.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Якби всеукраїнський референдум щодо продажу землі сільськогосподарського призначення відбувався найближчої неділі, 15% українців проголосували б на референдумі "за" ринок землі, 62% — "проти", ще 18% не брали б участі в голосуванні.

Як зазначається в результатах дослідження, протягом періоду листопада 2019 — лютого 2020 року частка прихильників продажу землі знижувалася: 22% в листопаді, 19% — в грудні, 15% — в лютому.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, тимчасово неконтрольовані владою України. Під час опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з вірогідністю 0,95 не перевищує 3%. Дані цього дослідження порівнюються з результатами опитувань КМІС, які було проведено з 15 до 18 грудня, з 22 до 25 листопада, з 4 до 7 листопада, з 9 до 11 жовтня і з 6 до 19 вересня 2019 року.

 

Інтерв'ю
Співзасновники компанії Андрій Марійчин та Олексій Голуб.
«НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» свою діяльність розпочав 12 років тому із надання послуг сушіння зерна на обладнанні відомих іноземних виробників. Особливістю роботи цієї компанії, її підходів до роботи, було використання в якості палива для отримання... Подробнее
Голова асоціації «Укрцукор», голова ГС «Всеукраїнська аграрна рада», а також лідер низки громадських асоціацій Андрій Дикун у ході І Міжнародного конгресу для виробників і переробників цукрових

1
0