Спецможливості
Новини

Уповноважений Зеленського обіцяє компроміс по ліміту площі землеволодіння

19.11.2019
1172
Уповноважений Зеленського обіцяє компроміс по ліміту площі землеволодіння фото, ілюстрація

Компроміс із питання граничної концентрації сільгоспземлі в одних руках після зняття мораторію на її продаж знайдуть після дискусій з усіма учасниками процесу. Про це заявив уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко, пише propozitsiya.com з посиланням на "Економічну правду".

Він визнав, що найбільш дискусійним питанням на сьогодні залишився максимальний обсяг угідь, які можна придбати на одну особу. Пан Лещенко спрогнозував навколо цього в парламенті гарячу дискусію перед прийняттям закону про обіг сільськогосподарських земель у другому читанні. Р. Лещенко погодився, що межа в 213 тис га "в одні руки" не сприймається суспільством - це занадто великі обсяги. "Це, безумовно, ми переглядатимемо. Але питання того, в якому форматі, які критерії, чи будуть це якісь відсоткові, 0,5%, припустимо, або 0,3%, або це буде зафіксовано в гектарах, що не більше ніж стільки-то", - сказав він.

За його словами, Зеленський дав йому доручення опрацювати це питання з народними депутатами, профільними асоціаціями, власниками паїв та безпосередньо з органами державної влади та місцевого самоврядування.

"Вони мають висловити свою позицію, ми це все опрацюємо, і в рамках їхніх пропозицій намагатимемося знайти компроміс. Я думаю, що з питання концентрації земель на початок грудня у нас вже буде якась проектна частина, яка має влаштувати всіх", - підсумував Роман Лещенко.

Інтерв'ю
Ів Піке, керівник підрозділу Crop Science ком­панії «Байєр» в Ук­раїні
З бе­рез­ня цьо­го ро­ку підрозділ Crop Science ком­панії «Байєр» в Ук­раїні очо­лив Ів Піке. За до­волі ко­рот­кий час він уже встиг відвіда­ти прак­тич­но всі регіо­ни Ук­раїни та оз­най­о­ми­ти­ся
Німецький досвід організації тепличного бізнесу — тема нашої розмови з директором з інноваційних технологій у рослинництві консалтингової компанії «Аграрний Центр Innovation» Юрієм Куликом, який нещодавно особисто його вивчав... Подробнее

1
0