Спецможливості
Новини

Україна посіла останнє місце в Європі за рівнем купівельної спроможності, - GfK

23.10.2019
947
Україна посіла останнє місце в Європі за рівнем купівельної спроможності, - GfK фото, ілюстрація

Купівельна спроможність в Україні залишається найнижчою в Європі. Про це свідчать результати дослідження компанії GfK. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на delo.ua.

Після сплати обов'язкових платежів європейці в середньому витрачають 14 739 євро на людину в рік, тоді як українці - всього 1830 євро. Це в 37 разів менше, ніж в середньому витрачає мешканець Ліхтенштейну - лідера рейтингу.

"Україна займає останнє місце з купівельною спроможністю на душу населення в розмірі 1830 євро", - йдеться в дослідженні.

Найвища середня купівельна спроможність в Ліхтенштейні - 67 550 євро, в Швейцарії - 42 067 евро та Люксембурзі - в 35 096 євро. Найнижча - в Молдові, Косово та Україні.

За даними GfK, в 2019 році в розпорядженні європейців знаходиться трохи менше 10 трлн євро. Купівельна спроможність на душу населення зросла в цьому році приблизно на 3,5% та відповідає середньому показнику в розмірі 14 739 євро.

Дослідження GfK враховує номінальні показники без поправок на інфляцію. Дослідники розраховували дохід на душу населення після сплати податків та обов'язкових платежів та з урахуванням субсидій та інших виплат.

Раніше повідомлялося, що за 8 місяців 2019 року фізичний оборот роздрібної торгівлі в Україні в порівнянні з 2018 роком склав 109,9%. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то зростання прискорилося на 50%.

До інформації: товарообіг роздрібної торгівлі України (юросіб і фізосіб-підприємців) у січні-липні 2019 року в порівнянних цінах збільшився на 10,1% в порівнянні з січнем-липнем 2018 року.

А оборот роздрібної торгівлі в Україні в січні-квітні 2019 року зріс на 7,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року (у порівнянних цінах) - до 319,8 млрд грн.

Ключові слова: Україна, Європа, ціни, ринок

Інтерв'ю
Фінансування по-новому. Як міжнародний бізнес допомагає малим та середнім агрогосподарствам України втриматися на ногах у надскладних умовах. Будьмо відвертими: українських фермерів ніхто особливо не «балував» пільговими умовами співпраці... Подробнее
координатор проекту "Купуймо разом!" Томаш Будзяк
Сільське господарство відноситься до тих галузей, де об'єднання може принести до значного підвищення конкурентноздатності. За ініціативи найбільшої в Польщі гастрономічної закупівельної групи Horeca GGZ в Україні буде створена вітчизняна... Подробнее

1
0