Спецможливості
Новини

2017-й войдет в число пяти самых теплых лет человечества, — NASA

19.01.2017
1294
2017-й войдет в число пяти самых теплых лет человечества, — NASA фото, ілюстрація
2017-й може увійти в число п'яти найтепліших років за всю історію людства

2017 рік навряд чи стане найтеплішим за історію спостережень, але майже напевно увійде в число п'яти найтепліших років, вважають у NASA і британському Метеорологічному управління, повідомляє propozitsiya.com за результатами моніторингу зарубіжних ЗМІ. 

За інформацією NASA, 2016-й став найтеплішим роком за всю історію метеорологічних спостережень. Глобальні температури перевищили показники 2015-го на 0,07 С. Крім того, у минулому сезоні середня температура на Землі була на 0,94 С вищою, ніж у середньому за попереднє століття. Було встановлено низку національних температурних рекордів, зокрема, в Індії, Кувейті та Ірані.

У NASA повідомили, що за останні роки температурні рекорди було побито тричі, а від початку ХХІ століття щорічний рекорд температури у світі було побито аж п'ять разів: 2005, 2010, 2014, 2015 та 2016 роки.

На думку вчених, певну роль зіграв феномен Ель-Ніньо та надзвичайно тепла погода в Арктиці, але основним фактором стали викиди парникових газів в атмосферу.

"Ми спостерігаємо рекордне зниження льодового покриву в Арктиці й Антарктиці. Арктика нагрівається удвічі швидше, ніж в середньому світ. Постійне скорочення морських льодів сприяє зміні клімату та циркуляції океанських вод в інших районах світу. Ми також повинні приділяти увагу потенційному зростанню викидів метану в результаті танення вічної мерзлоти", – наголосив співробітник Всесвітньої метеорологічної організації Петтері Таалас.

Вчені та політики стурбовані тим фактом, що нові дані підтверджують підвищення глобальної температури на 1 С порівняно з доіндустріальним періодом історії людства, тобто новий показник наближається до межі в 1,5 С, який було встановлено Паризькою угодою щодо клімату.

 

 

 

Інтерв'ю
Компанія «Нор-Ест Агро» свою роботу розпочала у 2013 році як ДП «ТАК» у складі групи компаній «ТАК». А 2019 року ДП «ТАК» стало повністю самостійною компанією, отримало нову назву, новий імпульс до розвитку та нові ідеї. І зовсім не просто... Подробнее
Директор Сквирської сільськогосподарської дослідної станції Юрій Терновий
15 червня на Сквирській сільськогосподарській дослідній станції проводився щорічний День поля. Він був присвячений органічному землеробству, адже це єдина в Україні дослідна станція, спеціалізацією якої є органічне землеробство. Сайт «... Подробнее

1
0